Az öltözékünk személyiségünk védjegye

szinek-hatasa1
A színek világa
december 15, 2016

Az öltözékünk személyiségünk védjegye

az-oltozekunk-szemelyisegunk-vedjegye2_uj

Hogy ez mit is jelent ez valójában?

Sok-sok éven át koptatjuk a különböző iskolák padjait, eddzük logikánkat, bővítjük lexikális tudásunkat és rengeteg tréningen veszünk rész, hogy a fejlesszük ismereteinket.

Ez a mai világban ugyan elengedhetetlen, de, hogyan leszünk képesek arra, hogy a megszerzett tudást, belsőnkben rejlő egyéniségünket, személyiségünk jellegzetességeit, valamint alap karakterünket megmutassuk a külvilágnak is.

Ehhez nyújt segítséget a saját személyes stílus kialakítása, akár az öltözködés segítségével, hiszen mindannyian tudjuk, hogy öltözetünkkel szavak nélkül kommunikálunk.

 

az-oltozekunk-szemelyisegunk-vedjegye4

 

Ne keverjük össze azonban a divatot a stílussal, hiszen a divat az aktuális trendekről szól és arról, hogy mi az, ami tömegek számára évről-évre eladható, míg a stílus a belső védjegyünk, amely örökéletű, csak és kizárólag rólunk szól, és ez nem divat kérdése.

A megfelelő külső, a helyesen megválasztott ruházat, amely illeszkedik a személyiséghez, a korhoz, az alkati adottságainkhoz, valamint az aktuális élethelyzetünkhöz, kiegészülve a megfelelő viselkedéssel, komoly előnyhöz juttatják az adott személyt.

Ez a hétköznapokban éppoly fontos, mint az üzleti életben.

az-oltozekunk-szemelyisegunk-vedjegye3_1

 

Az, hogy valaki milyen külső képet közvetít magáról, alapvetően meghatározza, hogy a külső környezete mit gondol róla, milyennek látja. A megoldás nem abban rejlik, hogy vásároljuk meg a legdrágább darabokat, hanem olyan öltözetet alakítsunk ki magunk számára, amely rólunk szól, bennünket mutat.

Csak kevés ember születik úgy, hogy már ifjú korában kialakult és elvitathatatlan és hiteles stílussal rendelkezik, de a jó hír, hogy a stílus, a megjelenés tanulható, fejleszthető!

 

az-oltozekunk-szemelyisegunk-vedjegye1